Knowledgebase
Protecta Support Site > Help Desk > Knowledgebase

Ask a question:


Készülék üzemmódok

Solution

Az EuroProt+ készülékek üzemódjai az IEC 61850 szabvány szerint lettek meghatározva. Ezek:

Bekapcsolva: a készülék normál üzemmódja.

Bénítva mód: a funkcióblokkok működnek  - számolt értékeik az online adatok között megfigyelhetőek, de nem adnak kioldó jelet kimenetükön. A kimenő kontaktusok működése bénított. Események nem keletkeznek.

Teszt mód: a funkcióblokkok működnek, kioldást is adnak. A GOOSE-üzenetekben azonban be van állítva egy teszt bit, ami jelzi a készülék teszt üzemmódját. Ilyen GOOSE-üzenetek állapotainak változásait EuroProt+ készülékek nem fogadják el. A kimenő kontaktusok működése engedélyezett. Események keletkeznek.

Teszt/Bénítva mód: a funkcióblokkok működnek, de nem adnak kioldó jelet kimenetükön. A fent említett teszt bit a GOOSE-üzenetekben be van állítva. A kimenő kontaktusok működése bénított. Események keletkeznek. A kimenő kontaktusok közvetlen vezérlése (kotaktus tesztelő) csak ebben az üzemmódban engedélyezhető.

Kikapcsolva mód: ebben az üzemmódban a funkcióblokkok pontosan úgy viselkednek, mintha mindegyik Üzemmód paramétere egyesével kikapcsolt állapotban lenne. A kimenő kontaktusok működése bénított.

 
Was this article helpful? yes / no
Article details
Article ID: 23
Category: EuroProt+ Control application
Date added: 2018-07-27 10:49:04
Views: 131
Rating (Votes): Article rated 5.0/5.0 (1)

 
<< Go back

Copyright by Protecta LTD 2012-2015 - powered by HESK